Bundesliga
20

Demirović nastavlja tradiciju sjajnih bh. napadača u Njemačkoj, danas je postigao novi gol

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bh. reprezentativac u nogometu Ermedin Demirović postigao je gol u pobjedi svog Freiburga protiv Kölna u meču 32. kola njemačke Bundeslige rezultatom 4:1.

Freiburg je sjajno otvorio meč i već u 18. minuti golom Petersena dolazi u vodstvo od 1:0, a samo dvije minute nakon toga naš napadač je postigao drugi gol za svoj tim, peti u ovoj sezoni.

Nakon jednog dobrog napada po desnoj strani lopta je došla do Grifa koji je bio na drugoj stativi, a nakon što je nešto lošije šutirao naš Demirović je to dobro pratio i poslao loptu u mrežu, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Treba reći i to da je Demirović u 41. minuti dobio žuti karton.

Čini se da uopšte više nema sumnje da je Ermedin Demirović budućnost njemačke Bundeslige, posebno nakon partija koje je prikazao u ovoj sezoni (pet golova, šest asistnecija). Nakon Barbareza, Džeke i Ibiševića, ovo je napadač koji će predstavljati našu BiH u Njemačkoj.

U 50. minuti Andersson pogađa za 2:1, a priliku da se Köln vrati u meč imao je Duda u 62. minuti kada je promašio penal. Nakon toga se igra domaćeg tima u potpunosti raspala, a do kraja meča Freibrug je preko Grifa i Schmida postigao dva gola i došao do pobjede od 4:1.

Köln ostaje na pretpostljenjih 17. poziciji sa 29 osvojenih bodova, jedan manje od Arminije i Herthe koji imaju po 30 osvojenih bodova, dok je Freiburg na sigurnom devetom mjestu sa 44 osvojenih bodova.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore