'Ovo je stvar principa'
0

Demir Hotić tuži Željezničar

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Demir Hotić (Foto: Fotoservis)
Demir Hotić (Foto: Fotoservis)
'Kontaktirali su me iz Kaiserslauterna i podvukli da su zainteresovani za golmana Ibrahima Šehića. Poslali su to i u pisanoj formi. Iz Njemačke pokazuju interes i za Edina Cocalića koji je i po mom sudu odličan nogometaš.'

Nakon što je na klupi proveo jednu polusezonu i sa timom sa Grbavice na kraju zauzeo osmo mjesto, Demir Hotić je otišao iz "doline ćupova". Ne svojom voljom, jer je ugovorom bio vezan do 15. januara 2010. godine. Imao je namjeru svoj posao odraditi do kraja.

Kako je za Sarajevo-x.com apostrofirao bivši šef struke "plavih" već je angažovao advokate kako bi svoja prava potražio putem suda: "Tačno je da sam ugovor imao do prvog mjeseca naredne godine. Već sam angažovao advokata iz Njemačke, a danas sam angažovao i jednog bh. advokata. Svoja prava potražiću putem suda. Mogu prihvatiti da nisu bili zadovoljni mojim radom, ali u takvoj situaciji treba sjesti i razgovarati. Mislim da je to bilo najmanje što su mogli uraditi. No, nisu. Logično je bilo da obje strane raskinu ugovor. Žao mi je što sam morao povući ovakav potez. Ipak, bili su i previše nekorektni prema meni, moja potraživanje biće minimalna i ne želim nanijeti štetu Željezničaru. Ovo je stvar principa", kaže Hotić.

Ipak, navijači su očekivali bolje rezultate?

Od ekipe koju sam imao na raspolaganju izvukao sam maksimum. Pobjedili smo sve utakmice na Grbavici, a svi znamo kako je u BiH igrati na gostovanjima. Nije bilo lako poraziti Zrinjski i Sarajevo. Naročito komšije, koje Željo godinama nije pobjedio u prvenstu. U ekipi je bilo nekoliko sjajnih pojedinaca, ali nismo imali logističku podršku. Bez toga nema napretka. Znam da je sada velika euforija dolaskom novog rukovodstva. Ja im želim sve najbolje i da tim sa Grbavice vrate na staze stare slave. Najviše će mi biti žao navijača koji su fantastični, najbolji u BiH. Ovim putem im se zahvaljujem od srca. Dojmovi su više nego pozitivni.

Hotić je napomenuo još nešto:

Upravo su me ovih dana kontaktirali iz Kaiserslauterna i podvukli da su zainteresovani za golmana Ibrahima Šehića. Poslali su to i u pisanoj formi. Iz Njemačke pokazuju intreres i za Edina Cocalića koji je i po mom sudu odličan nogometaš.

Još uvijek ste u BiH? Trenutno se nalazim u Bosankom Novom, odmaram. Imam ponudu od jednog ambicioznog bh. kluba. Upoznao sam mnogo dobrih ljudi i volio bih ponovo raditi u BiH, da li će to biti sada ili ne, ostaje da vidimo.