Pred okršaj mostarskih rivala
0

Demić: Bio bih najsretniji na svijetu kada bismo pobijedili Zrinjski

Piše: E.Isanović
Rijad Demić ovih je dana najtraženiji sagovornik iz Veležove svlačionice. On je u prošloj sezoni u tri navrata presudio gradskom rivalu, a u nedjelju će predovoditi svoj tim u gradskom dvoboju protiv Zrinjskog.

Podsjetimo, Rijad je Pod Bijelim Brijegom svojim pogotkom donio Veležu prvi poslijeratni trijumf na ovom stadionu. Potom je bio dvostruki asistent i centralna figura meča uzvrata u Vrapčićima, dok je kruna bio gol postignut na prvenstvenom okršaju odigranom u aprilu ove godine kada je Velež slavio sa 3:1.

"Lijepo je prisjetiti se svih tih detalja. Posebno prve poslijeratne pobjede Pod Bijelim Brijegom. Mog ulaska, pogotka, bijega od huligana, dočeka na Trgu Musala, te mnogo čestitki koje sam primio u narednih nekoliko dana“, kaže Demić za Klix.ba.

Velež ove sezone igra po sistemu toplo-hladno. Plasman na tabeli nije na nivou renomea kluba. No, ekipa podmlađena, što je pozitivna stvar. Gradski derbi Rođeni dočekuju nakon dva vezana poraza.

"U ovakvim utakmicama nema pravila. I prošle sezone meč protiv Zrinjskog došao je u nezgodno vrijeme, ali smo slavili. Daj Bože da tako bude i u nedjelju. Bio bih najsretniji na svijetu kada bismo slavili, a o svom ponovnom golu da i ne govorim. Ipak, rezultat je ispred svega. Siguran sam da ćemo imati sjajnu podršku naših navijača“, zaključio je Demić.