Minimalan trijumf
21

Dembele odveo Barcelonu u polufinale Kupa Kralja, večeras na rasporedu veliki gradski derbi

K. H.
Foto: FC Barcelona/Twitter
Foto: FC Barcelona/Twitter
Nogometaši Barcelone plasirali su se u polufinale Kupa Španije minimalnom pobjedom protiv Real Sociedada na svom terenu rezultatom 1:0.

Katalonci su u 11. minuti došli u vodstvo golom koji je postigao De Jong, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije, da bi šest minuta nakon toga udarac Dembelea otišao malo pored lijeve stative.

Bila je Barcelona puno bolja, pa tako De Jong i Gavi u 20. i 29. minuti ne koriste nove dobre šanse, nakon čega je Kubo u 30. minuti prvi put zaprijetio golu katalonskog tima.

U 40. minuti Sociedad je ostao s igračem manje jer je crveni karton dobio Mendez, a već na početku drugog dijela, Dembele pogađa za 1:0 i na kraju će se ispostaviti, donosi pobjedu svom timu i plasman u polufinale Kupa Španije.

U drugom meču koji je odigran sinoć, Osasuna je na svom terenu pobijedila Sevillu rezultatom 2:1 i to nakon produžetaka, dok su večeras na rasporedu preostale dvije utakmice.

U 20 sati sastaju se Valencija i Athletic Bilbao, a sat vremena kasnije, na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu igra se veliki gradski derbi između Reala i Atletica.