Nogomet
0

VIDEO / Demba Ba tri puta savladao Asmira Begovića

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Newcastlea nastavljaju s izvrsnim rezultatima ove sezone u Premiershipu. U posljednjoj utakmici 10. kola pobijedili su u gostima Stoke City s 3-1.

Senegalski napadač Demba Ba bio je trostruki strijelac za ''svrake''. Prvi gol zabio je glavom u 12. minuti na ubacivanje Obertana, drugi je postigao u 40. minuti iz blizine lijevom nogom na asistenciju Besta, koji je u 80. minuti iznudio i penal za goste. Minutu kasnije, Demba Ba je s bijele točke bio siguran za konačnih 1-3.

U međuvremenu, ''potrudio'' se Ba i za participaciju kod jedinog pogotka domaćina, kojeg je iz penala u 75. minuti zabio Walters. Naime, Senegalac je skrivio kazneni udarac za domaćina zbog prekršaja nad Crouchem.

Demba Ba je zabio već drugi hat-trick ove sezone u Premiershipu. Prvi je isporučio u domaćoj pobjedi nad Blackburnom 3-1 krajem rujna. Ukupno na svom kontu ima 8 golova u prvenstvu. Pokazalo se da je njegov dolazak minulog ljeta u klub bio pun pogodak za Newcastle, koji na ljestvici zauzima treće mjesto s 22 boda, šest manje od vodećeg Manchester Cityja, te samo jedan manje od branitelja naslova Manchester Uniteda na drugom mjestu.

Ujedno, Newcastle i Manchester City su jedine ekipe bez poraza ove sezone u prvenstvu. 

Premiership, 10. kolo:

Stoke City – Newcastle 1-3 (Walters 75 – 11 m / Ba 12, 40, 81 – 11 m)