Nastavlja se polemika
9

Demba Ba demantovao da se pomirio sa sudijom nakon rasističkog incidenta

H. H.
Napadač Bašakšehira Demba Ba demantovao je tvrdnje da je riješio spor sa rumunskim sudijom Sebastianom Coltescuom koji je prošle sedmice izazvao rasistički skandal u duelu PSG-a i turskog prvaka na Parku Prinčeva.

Ugledni rumunski novinar, ili se barem tako do ove objave informacije smatrao - Emanuel Rosu, jučer je objavio da je na inicijativu bivšeg senegalskog igrača Ousmanea N'Doyea, sudija Sebastian Coltescu nazvao Dembu Ba i riješio nesporazum.

Tu vijest prenijeli su brojni evropski mediji, ali Demba Ba je retvitovao post portala SoFoot, demantirajući takve tvrdnje.

"Prije pisanja provjerite jesu li vaši izvori pouzdani .... svejedno", napisao je nogometaš Bašahšehira.

Podsjetimo, incident koji je privukao ogromnu pažnju svjetske javnosti desio se u 14. minuti meča utakmice u Parizu kada je s klupe Bašakšehira prvobitno stigao prigovor na odluku glavnog sudije, a kada je četvrti arbitar (Coltescu) želio pokazati kome se treba pokazati žuti karton (pomoćnom treneru turske ekipe Pierru Webu) zbog pomenutog prigovora, koristio se navodno rasistički termin i izraz "crni", zbog čega je nastao haos na terenu.

Ubrzo nakon toga meč je prekinut, a jedan od najglasnijih s klupe Bašakšehira bio je Demba Ba koji nikako nije mogao prihvatiti takav način ophođenja. Meč je nastavljen nakon 20 sati, UEFA je promijenila sudije, a na kraju je slavio PSG rezultatom 5:1.