{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegat utakmice Srbija-Albanija: UEFA će presuditi ko je kriv

A
14.10.2014. u 23:33
50
73
Delegat utakmice Srbija-Albanija: UEFA će presuditi ko je kriv
50
Delegat utakmice Srbija-Albanija: UEFA će presuditi ko je kriv
Foto: EPA
Nakon utakmice Srbija - Albanija, koja je igrana u Beogradu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a koja je prekinuta zbog incidenta, na konferenciji za štampu obratio se jedino delegat utakmice Harry Been iz Holandije, koji je rekao da su okolnosti bile takve da meč nije mogao biti nastavljen.
Delegat Been je rekao da je poslije onoga što je viđeno večeras utakmica prekinuta te da ne želi da priča o tome ko je kriv i kako je do svega došlo, jer će "ta odluka biti naknadno donesena od strane nadležnog tijela, kontrolne i disciplinski komisije UEFA-a".

"Okolnosti su bile takve da meč nije mogao da bude nastavljen. Ono što je na meni jeste da kažem da ću sa specijalnim posmatračem suđenja i specijalnim posmatračem za sigurnost sastaviti izvještaj na osnovu ovoga što je viđeno i poslati ga nadležnim organima u UEFA-u", rekao je Been.

Prema pravilima UEFA-e, večeras je novinarima bilo jedino moguće da se obrati delegat utakmice i saopšti zvanični stav.

Do prekida utakmice je došlo u 44. minuti kada je došlo do incidenta među igračima zbog albanske zastave, a nakon čega je i nekoliko navijača ušlo na teren.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: