Nogomet
0

Delegacija UEFA dolazi u Zenicu

FENA
Šef programa pomoći Evropske nogometne federacije (UEFA) Andreas Kuhn, doputovat će u srijedu u Zenicu, gdje će sa čelnicima Nogometnog saveza BiH i Općine Zenica razgovarati o spremnosti Općine Zenica da provede dogovoreni projekt izgradnje Nogometnog centra za potrebe reprezentativnih selekcija BiH.

Cilj Kuhnove posjete BiH i Zenice je da se postigne što je mogući brži napredak u realizaciji projekta i provedu potrebne procedure, kako bi Biro projekta «Hat – Trick» mogao uplatiti prvi dio sredstava predviđenih za početnu fazu projekta.

Vijeće općine Zenica u petak je dalo podršku aktivnostima na realizaciji Projekta izgradnje Nogometnog centra na gradskom lokalitetu Crkvičko brdo. Investicija je vrijedna oko 4,5 miliona KM, od čega će Svjetska nogometna federacija (FIFA) iz projekta «Goal» uplatiti 600.000 američkih dolara, dok će UEFA iz projekta «Hat – trick» uplatiti 2,5 miliona franaka.

Centar će imati dva nogometna terena, natkrivene tribine s 1.500 mjesta, objekt smještajnog kapaciteta od 28 dvokrevetnih soba, vlastiti parking i veliki broj pratećih prostorija i sadržaja.