Prošlo 14 godina
95

Delegacija FK Sarajevo posjetila grob Vedrana Puljića, lijep gest i Željezničara

N. K.
Delegacija FK Sarajevo na grobu Vedrana Puljića (Foto: FK Sarajevo)
Delegacija FK Sarajevo na grobu Vedrana Puljića (Foto: FK Sarajevo)
Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo predvođena kapitenom Almedinom Ziljkićem i sportskim direktorom Senijadom Ibričićem posjetila je danas grob Vedrana Puljića na gradskom groblju Bare.
Na današnji dan prije 14 godina u Širokom Brijegu je ubijen Puljić tokom navijačkih nereda uoči gostovanja Sarajeva na Pecari.

Delegacija FK Sarajevo je tako danas na godišnjicu uz posjetu grobu položila cvijeće te minutom šutnjom odala počast ubijenom navijaču Sarajeva.

"Istina za Vedrana", poručili su iz FK Sarajevo uz fotografiju s groblja.

Puljića se prisjetio i gradski rival FK Željezničar koji je ubijenom navijaču posvetio objavu na društvenim mrežama.

"Danas se navršava 14 godina od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića. Poražavajuće je da se i nakon 14 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće. Istina za Vedrana", poručili su iz FK Željezničar uz parolu Manijaka s jednog od prijašnjih derbija na kojoj je pisalo: "Pravda i istina za Puljić Vedrana!"

Inače, povodom obilježavanja godišnjice smrti Puljića, danas će biti organizovan odlazak navijača na njegov grob. Okupljanje je zakazano u 17:00 sati ispred prostorija UNFKS odakle će se u koloni krenuti ka groblju Bare.