Humanitarna akcija
170

Delegacija FK Sarajevo na čelu s Tanom u posjeti Istanbulu, Erdoganu poklonili dres

Klix.ba
Delegacija FK Sarajevo s Erdoganom (Foto: FK Sarajevo)
Delegacija FK Sarajevo s Erdoganom (Foto: FK Sarajevo)
Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić zajedno sa većinskim vlasnikom kluba Vincentom Tanom i vlasnikom kompanije Top Glove Lim Wee Chaiem trenutno je u trodnevnoj posjeti Istanbulu.

Cilj posjete u koju je uključeno 25 volontera je pomoć sirijskim izbjeglicama u najvećem turskom gradu.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Delegacija je posjetila kliniku koja pruža besplatno liječenje za sve Sirijce, a donirana su i novčana sredstva koja bi trebala olakšati rad u narednom periodu. Usluge nove Tzu Chi klinike u Istanbulu koristi veliki broj izbjeglica kojima je, zbog jezičkih barijera, otežana komunikacija, a na kraju i liječenje u drugim klinikama.

Procjenjuje se da je u ovom trenutku na prostoru Turske više od 2,7 miliona sirijskih izbjeglica.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

"Decembar je mjesec praznika i veselja koji provodimo sa najdražima, ali i mjesec u kojem smo zahvalni na svemu što imamo. Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurnima, gdje smo zaštićeni od svega. Često zaboravljamo biti sretni i zahvalni upravo na tome, a toga se sjetimo tek kada ga izgubimo. Sretna sam da imam priliku u ime našeg kluba pokloniti pažnju onima koji su svoje domove izgubili i biti dijelom ove akcije. FK Sarajevo redovno učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama u BiH i na taj osjećaj pripadnosti jednoj velikoj porodici koja je solidarna i humana je nešto na šta smo posebno ponosni", izjavila je Buljubašić.

Delegacija se u Istanbulu također srela i s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.