{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija FIFA-e i UEFA-e u posjeti NSBiH

F
29.9.2011. u 21:11
0
0
Delegacija FIFA-e i UEFA-e u posjeti NSBiH
0
Delegacija FIFA-e i UEFA-e u posjeti NSBiH
Zgrada NS BiH
Zajednička delegacija FIFA/UEFA, danas su u Sarajevu održala sastanke sa predstavnicima Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
U delegeciji su bili direktori Odjela za odnose sa nacionalnim asocijacijama Thiery Regenass (FIFA) i Theodore Theodoridis (UEFA), sa saradnicima Evom Pasquier i Marcelom Benzom, saopćeno je iz NSBiH.

Na sastancima je, pored ostalih brojnih tema, vođena otvorena i sadržajna diskusija o trenutnoj situaciji u NSBiH, aktivnostima Komiteta za normalizaciju, implementaciji Statuta i usklađivanju statuta entitetskih i regionalnih saveza sa Statutom NSBiH, finansijskoj situaciji i reformi administracije NSBiH.

Delegacija FIFA/UEFA je izrazila zahvalnost Komitetu i čestitala na dosadašnjem intenzivnom radu i pozitivnim promjenama u Savezu, pri čemu je naglašena dobra posvećenost članova Komiteta izvršenju njihove misije utvrđene odlukom Izvršnog komiteta FIFA.

Članovi Komiteta su istakli probleme u domaćem takmičenju uzrokovane nizom nepovoljnih okolnosti, kao i mjere koje su poduzete na prevazilaženju trenutnog stanja.

Istaknuto je da je trenutno jedna od najprioritetnijih aktivnosti harmonizacija statuta NS Federacije BiH i Fudbalskim savezom Republike Srpske sa Statutom NSBiH. U tom smislu, zaključeno je da Komitet za propise NS BiH treba pratiti taj postupak i dati saglasnost za prijedloge novih statuta.

Predstavnici FIFA i UEFA su naglasili da očekuju nastavak progresivnog proseca, uključujući dalje aktivnosti na finansijskoj konsolidaciji i reorganizaciji administracije, s tim što će FIFA/UEFA u tome potpuno podržavati rad Komiteta, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: