Nogomet
0

Delač obnovio povredu koljena, morat će na operaciju

FENA
Golman Fudbalskog kluba Sarajevo Matej Delač, koji je na prijateljskoj utakmici Sarajeva protiv Novog Pazara, 10. oktobra zadobio povredu ligamenata koljena, morat će na operaciju.

Iako su informacije o zdravstvenom stanju Delača krajem prošle sedmice bile pozitivne, golman je obnovio povredu na jednom od treninga prošlog vikenda, nakon čega je zaključeno da je operativni zahvat neizbježan, saopćeno je iz FK Sarajevo.

"Sve je bilo dobro i učestvovao sam u trenažnom procesu. Međutim, prilikom jednog izbacivanja i promjene kretanja, koljeno je opet izletjelo kao na utakmici u Mostaru. Dijagnoza je da moram na operaciju, koja će biti obavljena u narednim danima", kazao je Delač.

Naglasio je da se osjeća dobro, te da je njegovo samopouzdanje nepromijenjeno iako je situacija teška.

"Jedva čekam da operaciju ostavim iza sebe i da krenem u potpunosti s rehabilitacijom. Želim da se vratim što prije na teren, svjestan sam težine povrede, ali od kukanja nema ništa", dodao je Delač, koji je u dosadašnjem toku sezone zabilježio devet nastupa.

Član medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo dr. Senad Maskić naglasio je da Delač mora biti strpljiv u sedmicama koje dolaze.

"U razgovorima s njim zaključio sam da je uprkos težini povrede psihički veoma stabilan i da je isključivo fokusiran na proces oporavka, što je jako dobro. Matej ima maksimalnu podršku našeg medicinskog tima", rekao je Maskić.