Nogomet
0

Del Piero u subotu igra 600. utakmicu za Juventus

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nedjeljni derbi koji će u sklopu 35. kola talijanske Serije A odigrati Milan i Juventus bit će 600. utakmica neuništive Juventusove legende Alessandra Del Piera u dresu torinskog kluba.

Izuzev uvodnog dijela profesionalne karijere odrađenom u Padovi (1991.-1993) Del Piero je cijeli nogometni vijek proveo u “staroj dami” s kojom je osvojio pet naslova talijanskih prvaka, četiri državna Superkupa, jedan Kup i Ligu prvaka.

U Juveu je debitirao 12. septembra 1993. godine pod vodstvom trenera Giovannija Trapattonija u remiju protiv Foggije 1-1. Tom je prilikom odigrao 16 minuta. Na prvi pogodak u dresu Juvea nije trebao dugo čekati. Nakon Foggije i jedne minute susreta protiv Lokomotiva u Kupu UEFA-e (pobjeda 3-0), u svojoj trećoj utakmici za “staru damu” zabljesnuo je pogotkom u pobjedi 4-0 protiv Reggiane, odigravši deset minuta toga susreta.

Uz Trapattonija su brigu o Del Pierovoj karijeri vodili sami istaknuti treneri, kao Marcello Lippi (u dva navrata), Carlo Ancelotti, Fabio Capello, Didier Deschamps, te i dalje aktuelni Claudio Ranieri. Kod svih je imao zagarantirano mjesto u postavi, učestalo ga potvrđujući dobrim igrama.

Jubilarna 600. utakmica za Juve, nema niti potrebe naglašavati, bit će produženje rekordnog niza jednog Juventusovog nogometaša po broju nastupa za taj klub.