Nogomet
1

Del Piero pregovara sa Sionom

Totalsport
Alessandro Del Piero (Foto: Arhiv/AFP)
Alessandro Del Piero (Foto: Arhiv/AFP)
Legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero (37) mogao bi se pridružiti sunarodnjaku Gennaru Gattusu u redovima švicarskog Siona, piše Gazzetta dello Sport.

Poslije 19 godina Del Piero je ljetos napustio Juventus i kao slobodan igrač traži novi klub. Povezivalo ga se s odlaskom u američku MLS ligu, u argentinski River Plate i u mnoge druge klubove širom svijeta, ali zasad je i dalje bez angažmana.

No, moguće je da neće još dugo biti tako. Naime, u ponedjeljak je kontroverzni predsjednik Siona Christian Constantin došao u Torino na pregovore s Del Pierovim agentom. Ambiciozni švicarski klub, koji je prošle sezone uspio izboriti ostanak u prvoj ligi uprkos oduzimanju čak 36 bodova, doveo je ljetos Gennara Gattusa (34) koji je poslije 13 godina napustio Milan, a sada mu želi priključiti još slavnijeg sunarodnjaka.

Del Pierov se odgovor očekuje u sljedećih nekoliko dana, a treba naglasiti da kao slobodan igrač može potpisati ugovor i poslije zaključenja prijelaznog roka u petak navečer.