Legenda Juventusa
40

Del Piero: Mislio sam da se šale u vezi Bonuccijevog prelaska u Milan

FENA
Alessandro Del Piero (Foto: EPA)
Alessandro Del Piero (Foto: EPA)
Bivši nogometaš Juventusa Alessandro Del Piero izjavio je da je iznenađen u vezi transfera Leonarda Bonuccija iz torinskog tima u Milan.

Transfer Bonuccija uskoro bi se trebao realizirati, navode italijanski mediji, a Del Piero ističe da je mislio da se radi o šali medija.

Međutim, stvar je ubrzo postala ozbiljna, a Bonucci (30), jedan od najboljih svjetskih štopera na svijetu koji se u novoj eri Juventusa smatrao za idola kluba, ipak je odlučio preći u redove ljutog rivala.

U posljednjih šest godina, Bonucci je osvojio isto toliko titula prvaka Italije, te igrao dva finala Lige prvaka, koje je izgubio sa Juventusom.

"Iznenađen sam, izgledalo mi je kao šala kada sam vidio vijesti. Nikada ne bih rekao da se tako nešto može dogoditi", rekao je legendarni 'Pinturicchio' za Sky.

Del Piero je jedan od najomiljenih igrača Stare dame među navijačima, zbog sjajnih partija u dresu crno-bijelih, a pogotovo što je 2006. godine ostao u klubu nakon izbacivanja Bianconera u Seriju B zbog navodnog skandala u vezi s namiještanjem utakmica.

Transfer Bonuccija u Milan je vrijedan oko 40 miliona eura.