Nogomet
0

Del Bosque nakon španske reprezentacije u penziju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque je saopštio, da je trenutni angažman u nacionalnom savezu vjerovatno njegov zadnji posao u karijeri.

Stručnjak, koji je Španiju preuzeo nakon osvajanja titule evropskog prvaka, u budućnosti ne namjerava više sklapati nove ugovore, niti u klubu niti na reprezentativnom nivou.

Del Bosque je izjavo, da postoji mogućnost da postojeći ugovor sa španskim savezom produži, ali da više neće preuzimati nikakav drugi posao.

Mjesto selektora španske reprezentacije 58-godišnji Del Bosque je preuzeo u julu prošle godine, nakon što je Španija pod vodstvom Luisa Aragonesa osvola titulu najbolje na Starom kontinentu.

Novi selektor je sa samo manjim igračkim izmjenama uspješno nastavio Aragonesov put. Reprezentacija Španije nije izgubila 31 utakmicu zaredom, što ju je dovelo do prvog mjesta na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Prvo mjesto Španci uspješno brane već deset mjeseci.

Del Bosque je 50. španski selektor, ugovor ga veže još dvoje godine, do kraja Svjetskog prvenstva, koje se naredne godine održava u Južnoafričkoj Republlici.

Osim kratkotrajne avanture u turskom Bešiktašu, Del Bosque je punih 35 godina proveo u madridskom Realu, kao igrač, te kao pomoćni i prvi trener.