Nakon pobjede nad Turskom
0

Del Bosque: "Moji igrači su prepuni motiva"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U šest kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2010. godine evropski prvak Španija je zabilježila isto toliko pobjeda. Posljednja je bila najteža, ali i najslađa.

Prošla je momčad Vicentea del Bosquea teško gostovanje u Istanbulu gdje su pobijedili Turke 2-1 pogotkom Rieire u sudijskoj nadoknadi.

Nakon Istanbula je to 31 utakmica Španije kako nije poražena. Posljednji su Špance uspjeli pobijediti (1-0) Rumunji dalekog 15. novembra 2006. godine, i to kao gosti, u prijateljskoj utakmici. Italija je, pak, zadnja ekipa koja je uspjela izvući barem remi protiv Španije. Oni su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva odigrali i nakon 120 minuta 0-0, ali su bili slabiji nakon izvođenja jedanaesteraca.

  • Nevjerojatno je koliko veliki motiv imaju moji igrači. Nama je apsolutno odgovarao i remi, te smo uoči utakmice govorili da bi bili presretni takvim krajem. Gostovanje u Turskoj je sigurno jedno od najtežih mogućih. No, nakon što smo izjednačili, moji igrači su letjeli prema naprijed. Niko ih nije mogao zaustaviti prema drugo pogotku - rekao je nakon utakmice selektor Vicente del Bosque i dodao:

  • Moji igrači imaju mnogo motiva. U ovom trenutku nas je stvarno teško zaustaviti.