Nakon neuspjeha u LP
49

Dejan Stanković napustio Crvenu zvezdu, već je poznat i njegov nasljednik

H. H.
Dejan Stanković (Foto: EPA-EFE)
Dejan Stanković (Foto: EPA-EFE)
Dejan Stanković podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde, a prema pisanju srbijanskih medija naslijedit će ga Miloš Milojević.

Nakon neuspjeha i eliminacije u play-offu Lige prvaka od Maccabija, Stanković je "digao sidro".

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada poslije trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osjećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspio da pružim ono što sam najviše želio. Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najlepši dio fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvijek sam osjećao njihovu podršku. Baš zato sam odluku da odem doneo kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvijek bude najbolje. Hvala svima na divnom vremenu provedenom na Marakani. Vjerujem da su godine uspjeha tek pred klubom, a ja ostajem uvijek tu za moju Zvezdu, uvijek svim srcem, jer Zvezda je život, a ostalo su sitnice", objasnio je svoju odluku Dejan Stanković.

Istovremeno, Mozzrat Sport javlja da će Milojević sasvim sigurno preuzeti kormilo najtrofejnijeg srbijanskog kluba.

Biće to njegov povratak na Marakanu, jer je do ljeta 2021. radio kao Stankovićev pomoćnik. Potom je preuzeo Hammarby, da bi od januara 2022. vodio Malme. Međutim, ljetos je dobio otkaz zbog ispadanja u kvalifikacijama za LP.