Pavel Nedved
0

"Definitivno napuštam Juventus"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Češki nogometaš Pavel Nedved (36) opovrgnuo je informaciju koja je ranije osvanula u talijanskim medijima, a koja je kazala da će i sljedeće sezone igrati u redovima Juventusa.

Nedvedov ugovor s Juveom ističe krajem juna, a iako su mu iz uprave kluba ponudili jednogodišnje produljenje, on je to odbio i oprostit će se od navijača “bianconera” u nedjeljnom posljednjem kolu Serije A, ogledu protiv Lazija na Olimpijskom stadionu u Torinu.

  • Nakon osam sezona provedenih u Juventusu vrijeme je da se zahvalim navijačima, svojim suigračima i upravi kluba za podršku koju sam dobivao ovih svih godina. U Torinu sam osvojio četiri naslova kao i Zlatnu loptu - rekao je Nedved za internet stranice kluba.

  • Od ponedjeljka ću početi razmišljati o budućnosti. Posebno želim zahvaliti svojoj ženi Ivani i svojim sinovima koji su mi pružali nevjerojatnu podršku tijekom cijele karijere i kojima sam posvetio brojne pogotke. Juventus ću i dalje nositi u srcu, a također bih se želio zahvaliti obitelji Agnelli što mi je dala priliku da igram za klub. Na kraju bih samo želio dodati da odluka o neproduljenju ugovora nema veze s financijskim uvjetima koji su mi ponuđeni - dodao je Nedved, čiji je agent Mino Raiola dodao da to ne znači nužno da Nedved napušta i nogomet.

  • Već sam dobio puno ponuda za Nedveda iz Italije i inozemstva i od ponedjeljka ćemo razmišljati što dalje - izjavio je Raiola.

Nedved je karijeru započeo 1992. u praškoj Sparti, a u Juventusu odlični vezni nogometaš igra od 2001. godine, kada je stigao iz Lazija. Skupio je 246 nastupa i 51 pogodak nastupajući za Juventus u Seriji A.