Topnici se pojačavaju
26

Defanzivac Celtica blizu prelaska u Arsenal, dolazi kao direktna konkurencija Kolašincu

K. H.
Kieran Tierney (Foto: EPA-EFE)
Kieran Tierney (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac mogao bi dobiti žestoku konkurenciju za poziciji lijevog beka u Arsenalu s obzirom na to da Topnici žele dovesti nogometaša Celtica Kierana Tierneyja.

Novinar BBC-a, David Ornstein, koji već godinama uvijek ima najbolje informacije kada je riječ o transferima Arsenala, objavio je da su Topnici poslali prvu ponudu na adresu Celtica za Tierneyja u iznosu od 15 miliona funti, ali da je ista jako brzo odbijena.

Ipak, on piše da su u klubu veoma pozitivni po pitanju dolaska ovog igrača te da će klubovi vjerovatno postići dogovor, a dodao je da igrač i klub neće imati previše problema oko dogovaranja ličnih uslova.

Tierney važi za jednog od najperspektivnijih lijevih bekova u Evropi, a pored Arsenala ranije su interes za njegove usluge pokazali Barcelona i Liverpool. Njegov dolazak u klub značit će i manja minutaža za Seada Kolašinca koji će s ovim igračem voditi veliku borbu za mjesto u prvih 11.

Još uvijek nije poznato kada će Arsenal i Celtic zvanično dogovoriti saradnju kada je u pitanju ovaj igrač te da li će on biti na raspolaganju treneru škotskog kluba u meču 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Sarajeva.

Prvi susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra se 9. jula, a revanš je sedam dana poslije.