Bolno priznanje
0

Defanzivac Barcelone zaplakao na sastanku s predsjednikom Laportom

H. H.
Samuel Umtiti s Joan Laporta i Rafom Yusteom (Foto: FC Barcelona)
Samuel Umtiti s Joan Laporta i Rafom Yusteom (Foto: FC Barcelona)
Prema pisanju Mundo Deportiva tokom ljeta održan je sastanak između predsjednika Barcelone Joana Laporte i nogometaša Samuela Umtitija, koji je završen suzama francuskog defanzivca nakon bolnog priznanja.

Umtiti je bio jedan od igrača o kojima se mnogo pisalo u proteklom periodu s obzirom da je odbijao da napusti Barcelonu, a klub s Nou Campa ga se želio riješiti pod svaku cijenu i spremni su bili da ga puste čak i besplatno.

Umtiti je zato zatražio sastanak kako bi riješio situaciju, a na sastanku osim Laporte, bili su prisutni potpredsjednik Rafa Yuste i direktor Mateu Alemany.

Laporta je od početka bio jako oštar s nogometašem, stavivši mu doznanja da jedva igra i da trener ne računa na njega, te da je inistiranje da ostane u takvoj situaciji veoma štetno za klub u finansijskom smislu.

Francuski igrač se branio, kriveći ljekarsko osoblje kluba za svoje česte povrede, istaknuvši da je zbog toga sam morao tražiti adekvatan tretman i da je nakon toga dr. Cugat potvrdio poboljšanje njegove situacije.

Laporta je potom spustio ton i priznao da vjeruje u njegovu verziju, te da ga klub vjerovatno nije podržao u njegovim najtežim trenucima. Tada se Umtiti "slomio" i počeo je plakati nakon svega kroz šta je prošao, uključujući i zvižduke navijača.

Laporta je nakon toga zagrlio Francuza i obećao mu je da da će razgovarati s Koemanom te ga upoznati sa njegovom situacijom. Umtiti je na kraju ostao u Barceloni i pokušat će se izboriti za mjesto u ekipi, iako je u jednom trenutku bio otpisan.

Francuski stoper je u Barcelonu došao 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura, ali brojne povrede su ga spriječile da pokaže svoj puni potencijal.