Prvi put je šampion
541

Dedić objavio fotografiju s proslave, ogrnut zastavom s ljiljanima slavio je prvu titulu

D. P.
Dedić je proslavio prvu šampionsku titulu u karijeri (Foto: Instagram / Amar Dedić)
Dedić je proslavio prvu šampionsku titulu u karijeri (Foto: Instagram / Amar Dedić)
Bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić za vikend je imao najljepši trenutak karijere, a to je prva proslava titule prvaka u karijeri nakon što je sa Salzburgom postao šampion Austrije.

Dedić je igrao sjajnu rolu za Salzburg tokom cijele sezone, kako u Ligi prvaka, tako i u austrijskoj Bundesligi. Kruna svega je šampionska titula.

Iako je titula i matematički osigurana ranije, proslava je organizovana u nedjelju nakon pobjede nad Klagenfurtom (3:2). Salzburg je do nje došao nakon velikog preokreta jer su gosti imali dva gola prednosti na poluvremenu.

Prava zabava uslijedila je poslije meča. Svi igrači zajedno sa svojim porodicama i navijačima slavili su trofej, a ceremonija je začinjena velikim vatrometom.

Reprezentativac BiH na proslavi se pojavio ogrnut zastavom s ljiljanima. Tu fotografiju podijelio je danas na društvenim mrežama, a ona je izazvala brojne komentare i oduševljenje bh. navijača.

Dedić je i u toj utakmici odigrao svih 90 minuta. Tako je došao do bilansa od 26 nastupa ove sezone u ligi uz četiri asistencije i jedan pogodak. U Ligi prvaka je odigrao svih šest utakmica u grupnoj fazi, a dva puta se u strijelce upisivao u tri utakmice Kupa Austrije ove sezone.