Šut s distance
416

Dedić će prvijenac pamtiti do kraja života: Pogledajte fantastičan gol Zmaja iz punog trka

D. P.
Pogodio s distance (Foto: Screenshot)
Pogodio s distance (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić iz dana u dan igra sve bolje na velikoj sceni, a sinoć je postigao prvijenac u dresu Salzburga i to na kakav način.

Dedić je nezamjenjiv nogometaš u igri Salzburga. Osim što ne propušta minute u Ligi prvaka i austrijskoj Bundesligi, sinoć je igrao kao starter i u Kupu Austrije.

U pobjedi rezultatom 1:6 na gostovanju Admiri Dedić je postigao prvijenac u dresu prvaka Austrije. Da stvari budu impresivnije, učinio je to na fantastičan način.

Dedić je u 65. minuti krenuo sa svoje polovice s loptom, onda odigrao odličan dupli pas sa saigračem, oslobodio se čuvara i u punom trku pogodio mrežu Admire sa distance.

Po radovanju vidjelo se koliko mu je značio ovaj pogodak, a s obzirom na način na koji ga je postigao, nema sumnje da će ga pamtiti do kraja života.

Gol možete vidjeti na 5:40 predstojećeg videosnimka.

Inače, Dedić je na posljednjem okupljanju reprezentacije BiH pokazao da predstavlja i sadašnjost i budućnost Zmajeva te da bi BiH trebala biti mirna na poziciji desnog beka u narednih desetak godina.