Potpuno iskren
69

Deda iz Škotske koji ide na utakmice da navija protiv Engleske je hit, novinar bio u čudu

D. P.
Škot koji je išao u Sheffield kako bi navijao protiv Engleske (Foto: Screenshot)
Škot koji je išao u Sheffield kako bi navijao protiv Engleske (Foto: Screenshot)
Društvenim mrežama širi se snimak javljanja jednog starijeg navijača iz Škotske koji je ciljano došao u Sheffield kako bi navijao protiv Engleske na Evropskom prvenstvu za žene.

Engleskinje su rezultatom 4:0 savladale Švedsku u polufinalu Evropskog prvenstva i tako se plasirale u finale gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Francuske i Njemačke.

Sky Sports je radio reportažu s druženja švedskih navijača koji su prije utakmice stigli u velikom broju u Sheffield, a među onima koji su u programu istaknuli svoje mišljenje je i čovjek koji je došao iz Škotske kako bi navijao za Švedsku.

Ispostavilo se da čovjek nema poveznice sa Švedskom, već je stigao kako bi navijao protiv omražene Engleske. Nije imao problem to reći u programu uživo i zbog toga je postao hit na društvenim mrežama.

"Mislim da će biti neizvjestan meč, ali da će Švedska pobijediti 1:0 ili 2:1", rekao je navijač Švedske tečnim škotskim akcentom.

Nakon što je čuo čovjeka ogrnutog zastavama Švedske, novinar je ostao u čudu jer je prepoznao škotski akcent.

"To nije švedski naglasak", poručio je novinar na što je dobio iskren odgovor.

"Ne, ovo je malo sjevernije od granice. Ne mogu navijati za Englesku, zar ne?!", poručio je simpatični škotski navijač koji je još jednom ukazao na ogroman rivalitet Škota i Engleza.