Protiv Kostarike
21

Debitanti sretni zbog nastupa za Zmajeve: Reprezentacija je vrhunac karijere

H. H.
Selmir Pidro je u igru ušao u finišu utakmice (Foto: NS BiH)
Selmir Pidro je u igru ušao u finišu utakmice (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je na Bilinom polju u Zenici protiv Kostarike rezultatom 0:0, a svoj debi na tom prijateljskom meču upisila su tri nova igrača među Zmajevima.

Nikola Vasilj, Selmir Pidro i Obren Cvijanović debitovali su u najdražem dresu, a nakon susreta nisu krili oduševljenje u izjavama za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Golman Zorye Nikola Vasilj je uspio da sačuva mrežu našeg tima i bio je na visini zadatka.

"Izvrstan osjećaj i mogu reći da sam presretan i ponosan zbog debija. Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Mogu biti zadovoljan svojim nastupom. Za golmana je najbitnije da ne primi gol. Utakmica je bila dosta teška, oni su agresivna i trkačka ekipa. Igraju visok presing. Možda nije bilo najatraktivnije izdanje s naše strane, ali igrali smo sa dosta mladih igrača i vjerujem da ima potencijala u među ovim momcima", kaže dvadesetpetogodišnji golman.

Nikola Vasilj (Foto: NS BiH)
Nikola Vasilj (Foto: NS BiH)

Lijevi bek Sarajeva Selmir Pidro priliku za igru dobio je u finišu.

"Prelijep je osjećaj istrčati na teren u dresu državnog tima. Ostvario sam svoj dječački san. Sam dolazak na ovo okupljanje je motiv više da radim još jače i bolje. Nadam se da ću u budućnosti imati još nastupa za reprezentaciju. Što se utakmice tiče, bila je teška. Protivnik je veoma kvalitetan i nije bilo lako igrati protiv njih", smatra Pidro.

Obren Cvijanović (Foto: NS BiH)
Obren Cvijanović (Foto: NS BiH)

Ofanzivac Veleža Obren Cvijanović mišljenja je da su Zmajevi pružili dobru partiju.

"Svako ko se bavi nogometom želi da nastupi za reprezentaciju. To je vrhunac sportske karijere i zato sam presretan što sam uknjižio prve minute za državni tim. Iako je bilo malo prilika sinoć mislim da smo odigrali dobro protiv veoma kvalitetne ekipe", izjavio je Cvijanović.

Za reprezentativce BiH nema puno odmora jer već u srijedu igraju novu utakmicu. Ovaj put dočekujemo selekciju Francuske u okviru 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a utakmica se igra u srijedu na stadionu Grbavica.