Ubjedljiv poraz
48

Debakl Prosinečkog u Turskoj, Kvržić dobio direktan crveni karton

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ekipa Kayserispora koju s klupe vodi bivši selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki doživjela je ubjedljiv poraz rezultatom 5:1 od Alanyaspora u meču 18. kola turske Super lige.

Kayserispor je dobro igrao u prvom poluvremenu i bili su ravnopravan protivnik domaćem timu, a onda u 38. minuti Tzavellas pogađa za 1:0 i donosi prednost Alanyasporu.

Ključni trenutak meča desio se u prvoj minuti sudijske nadoknade kada bh. reprezentativac Zoran Kvržić zbog oštrog prekršaja dobija direktan crveni karton i tako ostavlja ekipu Roberta Prosinečkog s igračem manje.

Sudija u prvi mah nije dao crveni karton bivšem igraču Rijeke, ali je nakon dodatnog pregledavanja putem VAR tehnologije odlučio isključiti bh. igrača.

S igračem manje Kayserispor nije imao nikakve šanse protiv domaćeg tima, a u drugom poluvremenu pitanje pobjednika su odlučili Bakasetas, Cisse i Fernandes koji su postigli tri pogotka do 84. minute. Pedro Henrique je uspio smanjiti na 4:1, a onda konačnih 5:1 postavlja Fernandes u 92. minuti.

Ovim porazom ekipa Roberta Prosinečkog ostala je na posljednjem mjestu turske Super lige sa 10 osvojenih bodova.