Kvalifikacije za SP
0

Debakl Maradone u La Pazu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Argentinski nogomet mora gledati u debelu prošlost kako bi pronašao poraz sličnom onom u srijedu. Bolivija je u La Pazu pobijedila Maradoninu momčad sa 6-1.

Nevjerojatnih 90 minuta su proživljavali argentinski nogometaši u La Pazu i ne može ih niti malo opravdati činjenice da se igralo na visokoj nadmorskoj visini.

Diego Armando Maradona, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, je od dolaska na izborničku stolicu upisao tri pobjede u tri utakmice, te njegova momčad nije primila pogodak. Pobijedili su u prijateljskim ogledima Škotsku 1-0 i Francusku 2-0, a potom u kvalifikacijama Venezuelu 4-0. No, uslijedio je - debakl.

Obrana Argentine je odigrala katastrofalnu utakmicu. Joaquin Botero, strijelac triju pogodaka (ukupno ih u kvalifikacijama ima 8), te njegovi suigrači, su se poigravali u šesnaestercu gostiju, te je u nekoliko navrata vratar Argentine Juan Carrizo spašavao svoju momčad.

Demichelis, Papa, Heinze i ostali obrambeni igrači Argentine bili su potpuno smiješni pored rastrčane i razigrane bolivijske momčadi koja je uz šest pogodaka, jednom pogodila gredu, te imala još barem četiri-pet 100-postotnih šansi.

Jedini pogodak Argentina je zabila uz mnoštvo sreće. Lucho Gonzalez je više iz nemoći potegnuo sa 40-ak metara, a katastrofalno je reagirao domaći vratar Arias od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Bio je to pogodak za 1-1, a prije toga je i Leo Messi propustio šansu za goste, što je bilo jedino pozitivno od njega tijekom utakmice.

Nakon 1-1 uslijedila je domaća oluja, a od 67. minute je Argentina igrala s igračem manje nakon što je crveni karton zbog udaranja dobio Angel de Marija. No, tada je već bilo 5-1 za Boliviju.

Bolivija je u dosadašnjih 11 utakmica osvojila tek devet bodova, te je još uvijek pretposljednja na ljestvici. Južnoameričke kvalifikacije za SP, 12. kolo:

Bolivija - Argentina 6-1 (Martins 11, Botero 33-11m, 54, 65, Rosa 45, Torrico 86 / Lucho Gonzalez 24)

Redoslijed: 1. Paragvaj 23 (-1), 2. Argentina 19, 3. Čile 19 (-1), 4. Brazil 18 (-1), 5. Urugvaj 16 (-1), 6. Kolumbija 14, 7. Ekvador 13 (-1), 8. Venezuela 13, 9. Bolivija 12 , 10. Peru 7 (-1)