Potvrdio odlazak
7

De Vrij odlazi iz Lazija, Jozo Šimunović bi mogao postati saigrač Senada Lulića

Klix.ba
Jozo Šimunović (Foto: AFP)
Jozo Šimunović (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac Jozo Šimunović mogao bi tokom ljetnog prijelaznog roka napustiti Celtic i karijeru nastaviti u talijanskom Laziju, pišu britanski mediji.

Nebeskoplavi će po isteku sezone sigurno ostati bez najboljeg defanzivca Stefana de Vrija koji je potvrdio da će napustiti klub, a s obzirom na to da je cilj plasman u Ligu prvaka, Lazio će trebati provjerena pojačanja na upražnjenoj poziciji.

Prvo ime koje se dovodi u vezu s rimskim klubom je bh. defanzivac Jozo Šimunović za kojeg su interes već pokazali pojedini klubovi iz Premiershipa, a nije tajna da se Lazio i tokom zimskog prijelaznog roka raspitivao za njegove usluge.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama imao je puno oscilacija na početku sezone kada je riječ o njegovoj forma, ali je u posljednje vrijeme vratio status standardnog prvotimca, što se najbolje vidjelo u pobjedi protiv Zenita rezultatom 1:0 u prvom meču 1/16 finala Evropske lige.

Kako piše Express, pored Šimunovića, Lazio također prati Nevena Subotića koji nosi dres St. Etiennea, a nije isključeno da pokuša dovesti obojicu nogometaša u svoje redove.

Podsjećamo, kapiten Lazija je Senad Lulić koji se nedavno oprostio od dresa reprezentacije BiH, ali još uvijek nije poznato da li će ga novi selektor Robert Prosinečki uvjeriti da nastavi reprezentativnu karijeru. Kako god, ukoliko Šimunović pojača Lazio, podrška kapitena bi mu sigurno mnogo značila u novoj sredini.