Sukob na klupi
40

De Rossi se svađao s pomoćnim trenerom Italije za vrijeme meča sa Švedskom

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Reprezentacija Italije neće ići na Svjetsko prvenstvo nakon nevjerovatnog niza od 60 godina, nakon što je švedska odbrana izdržala sve napade u drugoj utakmici baraža te je zahvaljujući rezultatu iz prvog meča otišla na Mundijal.

Veliki neuspjeh i ne iznenađuje previše kada se pogleda sastav u kojem su igrali, ali i potezi koje je vukao selektor Giampiero Ventura koji je uoči meča promijenio sistem igre.

Potom je u obje utakmice na klupi ostavio ponajboljeg igrača Serije A Napolijevog napadača Lorenza Insignea kojem je u prvoj utakmici dao 14 minuta s klupe.

Najglasniji u protestiranju bio je iskusni veteran Daniele de Rossi kojeg je kamera ulovila u svađi s pomoćnim trenerom dok mu je pokušavao objasniti da nema smisla da se on počne zagrijavati u završnici meča kada Italija lovi rezultat.

"U ovoj utakmici moramo postići gol da bismo pobijedili. Ja ne smijem ući u igru", rekao je De Rossi i prstom uperio na Insignea.

Međutim, na kraju se otišao nevoljko zagrijavati, dok je Insigne ostao na klupi, a u toj završnici u igru je ušao Bernardeschi, krilni napadač Juventusa, koji je ove sezone postigao tek dva gola.

"Ovo je mračan trenutak za naš nogomet, veoma mračan za nas koji smo igrali posljednji kvalifikacioni ciklus", rekao je nakon meča De Rossi koji je ujedno saopćio da se oprašta od reprezentativnog dresa.