Vlasnici kluba zadovoljni
33

De Rossi ostaje trener Rome i za narednu sezonu

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Roma je zvanično potvrdila da će aktuelni trener Vučice Daniele De Rossi voditi rimski tim i naredne sezone.

Vlasnici Rome Dan i Ryan Friedkin su objavili svoju zvaničnu izjavu u kojoj su podržali De Rossija.

"Nakon sastanka koji smo obavili u srijedu poslijepodne, oduševljeni smo što možemo saopćiti da će on ostati glavni trener Rome nakon ove sezone i u budućnosti. U ovom kratkom vremenu na poziciji trenera je pozitivno utjecao na cijeli klub. Daniele vodi tim s poštovanjem i hrabrošću, a njegova snaga i vjera u klub su u skladu s vrijednostima Rome, kluba i navijača. Nastavit ćemo sarađivati što više budemo mogli kako bismo osigurali budućnost kakvu navijači zaslužuju. Ne možemo biti sretniji zbog dugoročnog projekta s Danieleom. Detalji će biti objavljeni u narednim danima. Forza Roma", navodi se u izjavi vlasnika kluba.

Ovo saopćenje je stiglo uoči druge utakmice četvrtfinala Evropske lige, koju Roma igra protiv Milana na Olimpicu nakon što je Vučica prošle sedmice u prvom susretu odigranom na San Siru pobijedila Rossonere rezultatom 1:0.

De Rossi je zamijenio Josea Mourinha u januaru te je potpisao ugovor do kraja sezone. Upisao je 11 pobjeda u 16 utakmica u svim takmičenjima uz tri remija i dva poraza.

Roma je bila deveta na tabeli Serije A kada je stigao De Rossi, a sada je peta i bori se za plasman u Ligu prvaka. Pod njegovim vodstvom je ekipa postigla 35 golova u 16 utakmica, a primila ih je 18.