Nogomet
0

De Rossi: Nisam ljut na Pjanića, trenirao je s nama i kad je bio bolestan

Klix.ba
De Rossi i Pjanić  (Foto: EPA)
De Rossi i Pjanić (Foto: EPA)
Prelazak Miralema Pjanića iz Rome u Juventus naljutio je navijače Vučice, ali njegov nekadašnji saigrač Daniele de Rossi izjavio je da ne zamjera Pjaniću što je napustio Romu, prenosi Football Italia.

"Pjanić je profesionalac, igrač za primjer. Tako je bilo od njegovog dolaska u ekipu. Trenirao je s nama i kada je bio bolestan. Uzimao je i tablete protiv bolova kada je trebao igrati", rekao je De Rossi.

Pjanićev odlazak bio je traumatičan za brojne navijače Rome koji su čak i vrijeđali bh. reprezentativca putem društvenih mreža.

"Zašto su navijači ljuti? Ljudi se mogu osjećati kako žele. Žao mi je što smo pojačali direktnog rivala za titulu, ali Pjanić će mi uvijek biti drag igrač. On nije ikona kluba. Da je to bio, on bi ostao u Lyonu", kazao je De Rossi.

Talijanski veznjak, koji se trenutno nalazi na Euru u Francuskoj sa svojom reprezentacijom, rekao je da je Roma i dalje dobra ekipa.

"Klub nije mogao učiniti mnogo da zadrži Pjanića jer je aktivirana klauzula. Mislim da klub neće prodati Radju Nainggolana", zaključio je De Rossi.