Legenda Rome
5

De Rossi: Moja karijera se bliži kraju, bit će mi teško kad prestanem igrati

Klix.ba
Daniele De Rossi (Foto: EPA-EFE)
Daniele De Rossi (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Rome Daniele De Rossi priznao je da ga je povreda natjerala da shvati da je blizu kraj njegove duge karijere.

Tridesetpetogodišnji De Rossi je izvan terena od 28. oktobra zbog povrede te vjerovatno neće biti u konkurenciji za subotnju utakmicu s Juventusom.

"Kad sam bio mlad potpisao bih da igram polovinu utakmica koje sam dosad odigrao. Sretnik sam, radio sam posao koji volim u gradu koji volim i s ljudima koje volim. Teško mi je gledati unaprijed jer znam da je kraj blizu, posebno s ovom povredom. Znam kako je biti odvojen od ekipe zbog povrede, zbog toga će mi biti teško kad prestanem raditi ovaj posao. Bez obzira da li će se to dogoditi za šest mjeseci, godinu ili tri godine, moja karijera prolazi. Ovo je najozbiljnija povreda u mojoj karijeri, radi se o problemu s hrskavicom. Bilo bi veoma ozbiljno ako je povrijedim ponovo u 35. godini. Treba mi vremena, počeo sam trčati i šutati loptu, ali još uvijek zaostajem", izjavio je De Rossi.

Sjajni nogometaš razmišlja o onome što bi mogao raditi u budućnosti.

"Sanjam o tome da postanem trener, a kad pomislim na sve što trener mora raditi, najviše me plaši to što treba dati 100 intervjua sedmično. Otac mi kaže da je lijepo biti trener, no to je veliki posao. On je maestro jer nikad nije imao ambiciju da bude novi Arrigo Sacchi, Pep Guardiola ili Jose Mourinho. Mnogo mogu naučiti od njega, čak i iz načina na koji s eponaša svakodnevno. Ne znam imam li kapacitet, ali ću putovati i učiti", rekao je iskusni veznjak.

Roma bez njega ima mnogo problema, a narednu utakmicu igra protiv Juventusa.

"Mnogo je pritiska na našim ramenima, u delikatnoj smo poziciji jer znamo da možemo više od onog što trenutno činimo. Želimo odigrati odličnu utakmicu, više zbog nas nego zbog važnosti utakmice, ali ako uđemo u detalje, znamo da pritisak nije jedini faktor koji utječe na igru, nego je i do protivnika koji je trenutno najjači. Naša ekipa je snažna, novi igrači su sjajni. Pogriješili smo što smo pričali previše o igračima koji su otišli, ali oni nam još uvijek nedostaju. Na individualnom nivou su stvari sve bolje, a novi igrači se dobro uklapaju", završio je De Rossi.