Žali za rezultatima
2

De Rossi: Kada bih mogao vratiti vrijeme, dvije utakmice bih volio opet odigrati

Klix.ba
Daniele De Rossi (Foto: AFP)
Daniele De Rossi (Foto: AFP)
Kapiten Rome Daniele de Rossi u razgovoru za talijanske medije otkrio je koje dvije utakmice iz svoje karijere bi volio opet igrati.

Ovaj vezni nogometaš kazao je da su to susreti protiv Sampdorije, u kojem je Roma izgubila titulu prvaka, kao i prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola u kojem su poraženi 5:2.

"Kada bih mogao vratiti vrijeme, ponovio bih dvije utakmice u svojoj karijeri. Jedna je protiv Sampdorije kada smo izgubili titulu prvaka, a druga je protiv Liverpoola u Ligi prvaka prošle godine na Anfieldu", otkrio je De Rossi.

Nakon toga objasnio je koje bi stvari promijenio u susretu sa Sampdorijom.

"Što se tiče utakmice protiv Sampdorije, da mogu vratiti vrijeme, znam koju bih stvar promijenio. Čuvao bih Pazzinija tokom čitave utakmice. To je bio meč u kojem bi nam pobjeda donijela naslov prvaka koji smo sasvim zaslužili", smatra De Rossi.

Što se tiče utakmice protiv Liverpoola, kapiten Rome je rekao da rezultat uopšte nije bio realna slika i da nisu zaslužili takav poraz.

"Drugi meč koji bih još jednom volio odigrati je onaj protiv Liverpoola na Anfieldu u meču polufinala Lige prvaka. Dobro smo počeli taj meč, nismo igrali loše koliko je na kraju rezultat pokazao. Bilo je bolno pogledati semafor u odnosu na to kako smo igrali", smatra De Rossi.