Dozlogrdilo mu
14

De Laurentiis želi prodati Napoli, zainteresovana katarska kraljevska porodica

N. K.
Aurelio de Laurentiis (Foto: EPA-EFE)
Aurelio de Laurentiis (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis spreman je prodati italijanski klub za 900 miliona eura, prenose italijanski mediji.

De Laurentiis razmišlja o prodaji kluba nakon nedavne svađe s igračima i trenerom Carlom Ancelottijem, kada je i poručio kako bi najradije prodao cijelu ekipu.

Filmski producent je tako posljednjih dana odradio nekoliko rundi pregovora s katarskom kraljevskom porodicom Al Thani, koja inače preko Oryx Qatar Sports Investmentsa vodi PSG.

Investitori iz Katara su spremni ponuditi 560 miliona eura, ali De Laurentiis traži gotovo dva puta više za klub koji je kupio 2004. godine kao trećeligaša i spasio ga od stečaja.

U međuvremenu, u Napoliju i dalje napeto nakon sukoba između predsjednika s jedne te igrača i trenera s druge strane, do kojeg je došlo nakon utakmice Lige prvaka protiv Salzburga (1:1).

De Laurentiis je zatražio od igrača da nakon susreta odu u karantenu kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Genove, ali igrači su otišli svojim kućama, dok im je Ancelotti pružio podršku.