Zlaja traži novi klub
21

De Laurentiis o večeri s Ibrahimovićem: Drugačiji je nego na terenu, želim ga u Napoliju

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis otkrio je u izjavi za TV Luna da je bio na večeri sa Zlatanom Ibrahimovićem te je istakao želju da ovaj proslavljeni švedski napadač jednog dana zaigra u dresu Napolitanaca.

Ibrahimović se posljednjih sedmica povezuje s prelaskom u brojne svjetske klubove, najviše se pisalo o Boci Juniors, zatim Napoliju, Fiorentini, čak i Manchester Unitedu koji je poslao poruku bivšem igraču da se jasno oglasi ukoliko ozbiljno želi da se vrati u crveni dres, ali još uvijek nije poznato gdje će zaigrati kada mu istekne ugovor s LA Galaxyjem.

Posljednjih dana sve glasnije se priča o njegovom angažmanu u Napoliju gdje bi opet sarađiovao s Carlom Ancelottijem o kojem ima vrlo visoko mišljenje, a da u svemu ima istine, potvrdio je i predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis.

"Ibrahimović mi je prijatelj prije svega, upoznao sam ga kao jednu sasvim običnu osobu u Los Angelesu, proveli smo nekoliko dana u druženju s porodicama, a moram reći da je on potpuno drugačija osoba od one na terenu", rekao je De Laurentiis.

Nakon toga predsjednik Napolija je kazao kakve su šanse da Ibrahimović jednog dana zaigra u dresu Napolitanaca.

"Želja mi je da dođe u Napoli, ali to ne zavisi samo od nas i on će tu odigrati glavnu ulogu. Već dugo se priča o tome, ali moram reći da sve ima svoj put", kazao je De Laurentiis.

Ibrahimović je do 1. januara vezan ugovorom za LA Galaxy, nakon čega će postati slobodan igrač.