Predsjednik Napolija
4

De Laurentiis: Idemo naprijed sa ili bez Sarrija, Conte bi bio perfektna zamjena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je izjavio da bi trener Chelseaja Antonio Conte bio perfektan izbor za mjesto trenera Napolija ako Maurizio Sarri odluči otići.

Di Laurentiis je dao nekoliko intervjua za italijanske medije te je otkrio mnoge planove vezane za Napoli. Otvoreno je govorio i o mjestu trenera, kao i o eventualnim pojačanjima u igračkom kadru.

Govoreći o statusu trenera Sarrija kazao je da bi bio sretan ako Sarri ostane na klupi, ali i da je već razmišljao o njegovoj zamjeni.

"Već sam razgovarao sa Sarrijem o novom ugovoru, a on je tražio da sačekam. Ako odluči ostati, ja sam sretan. U suprotnom tražit ću odštetu. Od oktobra tražimo potencijalnu zamjenu po Italiji i po Evropi. Marco Giampaolo bi bio prikladna zamjena ako želimo nastaviti s istim sistemom. Simone Inzaghi i Leonardo Semplici su također interesantne opcije. Antonio Conte bi bio perfektan komandant koji bi osigurao to da se pravila poštuju. Ne bojimo se da idemo naprijed sa ili bez Sarrija", kazao je predsjednik Napolija.

On je istakao da se klub ne boji ni prodaje igrače, jer vjeruje da i u tom pogledu može naći prave zamjene. Napoli već na radaru ima "napadača koji je postigao 20 golova u jednoj ligi", dodao je De Laurentiis pri čemu je naglasio da se ne radi o napadaču iz Serije A. Predsjednik je otkrio da klub razmišlja na mjesto golmana dovesti Bernda Lenu ili Ruija Patricija.