Očajan početak sezone
47

De Jong vjeruje u Barcelonu: Svi pretjeruju, ništa još nije izgubljeno

K. H.
Frenkie de Jong (Foto: EPA-EFE)
Frenkie de Jong (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski nogometaš koji nastupa za Barcelonu Frenkie de Jong svjestan je teške situacije u kojoj se klub nalazi, no vjeruje da se sezona još uvijek može preokrenuti i da ništa nije gotovo.

De Jong ističe da mediji preuveličavaju situaciju u Barceloni, no nepobitna činjenica je da klub više nije ni slika ni prilika onoga što je prethodnih 15 godina bio.

"Svi preuveličavaju... Naravno, svi vidimo da su rezultati loši i niko to ne može ignorisati, vidljiva je i negativna atmosfera. I ja sam razočaran, ali nisam pao", rekao je De Jong.

Nakon toga, veznjak Barcelone je rekao da sezona još uvijek nije gotova i da klub, ukoliko okrene stvari u svoju korist, može da se bori za titulu prvaka.

"Dobro je što sada imamo reprezentativnu pauzu. Mislim da bismo mogli da se vratimo u staru formu, a ljudi pretjeruju kada kažu da je sezona već gotova. Nemamo toliko manje bodova od Atletico Madrida i Reala, a ostalo je još dosta utakmica. Ništa nije izgubljeno, krenulo je loše i u Ligi prvaka, ali još uvijek imamo šansu", smatra De Jong.

Barcelona trenutno ima pet bodova manje od vodećih klubova iz Madrida, a u prva dva kola grupne faze Lige prvaka doživjeli su poraze od Bayerna i Benfice, oba puta rezultatom 3:0.