Skroman i iskren
23

De Jong: Mnogo je za mene platiti 75 miliona eura, sviđaju mi se Barcelona i City

Klix.ba
Frenkie de Jong (Foto: EPA-EFE)
Frenkie de Jong (Foto: EPA-EFE)
Holandski veznjak i najveća Ajaxova zvijezda Frenkie de Jong (21) završit će vrlo brzo u velikom klubu za veliki novac, ali kako sam kaže ni on ne zna hoće li to biti PSG, kako su mediji raspisali posljednjih dana, ili neki drugi evropski velikan.

"Djevojka me probudila u petak jutro i rekla mi kako, navodno, idem u PSG. Morao sam dobro protrljati oči. Čak i ja mislim da je 75 miliona eura previše novca", rekao je iskreno De Jong.

Ajaxov veznjak uvjerava da mu je budućnost maglovita.

"Nije dogovoreno još ništa, niti je išta potpisano. Jednostavno, nisam spreman odlučiti se na koju ću stranu. Ionako sigurno ne idem nigdje u predstojećem prelaznom roku. Možda tek na ljeto, s tim da se čak ne zna da li ću napustiti Amsterdam na kraju sezone ili ostati još jednu. Sve je moguće. Niti sam bilo šta dogovorio, niti Ajax ima sporazum s bilo kojim klubom", istakao je.

Međutim, sasvim je jasno da će se borba za potpis voditi između PSG-a, Manchester Cityja i Barcelone, iako je i Bayern najavio da bi se uključio u trku.

"Sviđa mi se stil koji gaje Barcelona i Manchester City. Čim izgube loptu kreću u presing. Brzo vraćaju posjed, raznovrsni su u građenju akcija... Kad to vidite, želite da igrate na isti način, da uživate na terenu. Zato su City i Barca pravi primjeri nogometa. Ne mogu da pričam o tome da li me je Guardiola zvao. Mogu samo da kažem da ne odbacujem ni Premiership, niti neku drugu destinaciju", dodao je De Jong.