Neshvatljive greške
19

De Gea u katastrofalnoj formi: Poklonio tri gola protivnicima u posljednja četiri meča

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman Manchester Uniteda David de Gea nalazi se u katastrofalnoj formi i trenutno ne opravdava status jednog od najboljih golmana svijeta.

Španski čuvar mreže je jučer poklonio pogodak Chelseaju, te je zbog njegove velike greške United osvojio samo bod.

No, kiks protiv Chelseaja nije bio jedini u posljednje vrijeme. Naime, De Gea je poklonio protivnicima tri gola u posljednje četiri utakmice. Ilustracije radi, za toliko pogodaka je kriv u 123 susreta prije toga.

Osim jučerašnjeg meča, golman Uniteda je direktni krivac za pogotke Lionela Messija u Ligi prvaka i Leroyja Sanea u Premiershipu.

Messi je u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka na Nou Campu veoma loše šutirao desnom nogom, ali je lopta prošla ispod golmana Uniteda i završila u mreži.

De Gea je katastrofalno reagovao i u mančesterskom derbiju u Premeirshipu kada je nakon Saneovog šuta u bliži ugao pokušao nogom zaustaviti njegov šut i nije u tome uspio.

Čuvar mreže Uniteda od posljednja četiri meča jedino nije bio kriv za pogodak u meču protiv Evertona, no primio je četiri gola u tom duelu.

No, i pored veoma loše forme, manadžer Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer je izjavio kako je njegovo mjesto u startnoj postavi zagrantovano.