Udar u "stijenu"
9

De Gea se previjao od bolova nakon neočekivanog sudara s mišićavim Traoreom

K. H.
U finišu meča između Manchester Uniteda i Wolvesa dogodio se manji incident kada je golman Crvenih đavola David de Gea ostao ležati na travnjaku nakon žestokog sudara s Adamom Traoreom, mišićavim igračem koji važi za jednog od najsnažnijih u Engleskoj.

De Gea je bacio loptu prema svojim napadačima u trenucima dok je Traore lagano trčao iza njegovih leđa i vraćao se u odbranu, a kako ga golman Manchester Uniteda nije vidio, čitavim tijelom zabio se direktno u ovog napadača Wolvesa i odmah završio na travnjaku, za razliku od Traorea koji je ostao na nogama.

Španac se u jednom trenutku čak i previjao od bolova, ali se uspio oporaviti nakon medicinske pomoći i vratio se na teren te pomogao svojim igračima da u sudijskoj nadoknadi dođu do pobjede.

Podsjećamo, Manchester United je slavio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Rashford u 93. minuti. Oni sada imaju dva boda manje od Liverpoola.

U narednom meču Manchester United će igrati protiv Aston Ville, a onda ih očekuje duel protiv Manchester Cityja u okviru polufinala engleskog Liga kupa.