Premiership
37

De Gea očajnom reakcijom donio Chelseaju bod na Old Traffordu i 4. mjesto na tabeli

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 36. kola engleskog Premiershipa ekipe Manchester Uniteda i Chelseaja odigrale su susret bez pobjednika (1:1:).

Crveni đavoli su znatno bolje ušli u meč i u prvih deset minuta bili su puno bolji protivnik od Chelseaja. Igrači Ole Gunnar Solskjaera s velikom motivom da se iskupe navijačima na Old Traffordu počeli su ovaj meč, a plod agresivne, ofanzivne i dobre igre stigao je u 11. minuti.

Bivši igrač Chelseaja Juan Mata bio je na pravom mjestu i lagano je loptu poslao u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Samo što su postigli pogodak, igrači Manchester Uniteda u potpunosti su promijenili pristup igri. Chelsea je nakon toga preuzeo kontrolu nad loptom i imao je znatno veći posjed, a United je svoje prilike čekao iz kontranapada.

Defanzivci domaće ekipe igrali su odlično u prvom poluvremenu i zatvorili su gotovo sve prilaze svom golu, a onda u 43. minuti potpuno neočekivano Chelsea dolazi do poravnanja. Dalekometni šut uputio je štoper Plavaca Rudiger, De Gea koji se u posljednje vrijeme nalazi u najgoroj formi u životu krakto je odbio udarac s više od 30 metara, a na pravom mjestu bio je Alonso koji pogađa za 1:1 i donosi poravnanje gostima.

U drugom poluvremenu obje ekipe igrale su još opreznije i kao da su se i jedni i drugi zadovoljili jednim bodom, a u takvoj igri nije bilo ni previše dobrih prilika te je derbi meč 36. kola završen bez pobjednika.

S ovim bodom puno zadovoljniji može biti Chelsea koji će do kraja Premiershipa ovisiti sam o sebi kada je u pitanju borba za 4. poziciju i Plavci će vrlo vjerovatno igrati Ligu prvaka naredne sezone.

S druge strane, igrači Manchester Uniteda polako privode kraju još jednu razočaravajuću sezonu u kojoj nisu bili ni blizu titule prvaka i sigurno je da Solskjaera tokom ljeta očekuje puno posla.