Samokritični Belgijanac
50

De Bruyne razočaran jer je proglašen za igrača utakmice: Ne znam zašto sam dobio nagradu

E. B.
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne
Nogometaši Belgije su sinoć rezultatom 1:0 savladali Kanadu u prvom kolu Svjetskog prvenstva, a nagradu za igrača utakmice je dobio Kevin De Bruyne.

Najveća zvijezda Belgije je poslije utakmice primio nagradu, a već tokom samog fotografisanja s trofejom na De Bruyneovom licu se vidjelo da je nezadovoljan.

Vezni igrač Manchester Cityja je poslije ceremonije dodjele nagrade istakao kako je razočaran jer je proglašen za igrača utakmice.

"Ne mislim da sam odigrao sjajnu utakmicu i ne znam zašto sam dobio nagradu. Možda zbog svog imena", rekao je De Bruyne.

A statistika potvrđuje da De Bruynea subjektivni osjećaj ne vara. On je odigrao ispodprosječnu partiju za svoje standarde, što se najbolje može vidjeti po dodavanjima. Naime, samo 34 puta je pokušao dodati loptu, a čak deset puta je u tome pogriješio, a izgubio je čak 13 lopti.

Također, jedini pogodak na susretu je postigao Michy Batshuayi, dok je golman Belgije Thibaut Courtois odbranio penal Alphonsu Daviesu i jedan od njih dvojice je mogao i, bez ikakve sumnje, trebao dobiti nagradu za igrača utakmice.