Sjajni Belgijanac
6

De Bruyne blizu potpisivanja novog ugovora s Manchester Cityjem

Klix.ba
Kevin De Bruyne (Foto: EPA-EFE)
Kevin De Bruyne (Foto: EPA-EFE)
Belgijski nogometaš Kevin de Bruyne uskoro će potpisati novi ugovor s Manchester Cityjem, javljaju britanski mediji.

Dvadesetšestogodišnji De Bruyne je potpisao šestogodišnji ugovor kada je stigao u Manchester City iz Wolfsburga za 60 miliona eura 2015. godine, a njegov novi ugovor će ga za klub vezati vjerovatno do 2024. godine.

Independent piše da će De Bryune dobiti dvostruko veću sedmičnu platu te da će zaraživati oko 622.000 eura. Vlasnici kluba žele nagraditi Belgijanca za njegove fantastične igre ove sezone u kojoj su Građani nanizali rekordnih 16 pobjeda.

"Nema potrebe da idem negdje drugo, uživam u tome što sam dio ovog projekta i što igram ovakav nogomet", rekao De Bruyne nakon utakmice u kojoj je City u subotu savladao Tottenham rezultatom 4:1.

City kao lider Premiershipa ima 11 bodova nad Manchester Unitedom, a danas igra utakmicu četvrtfinala League Cupa protiv Leicestera.

"Tim ide u dobrom pravcu, to je veoma važno. Donio sam dobru odluku kada sam došao ui City, moja porodica smatra isto, takod a je sve uredu", dodao je Belgijanac.

De Bruyne je pomogao Belgiji da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a za City je u Premiershipu ove sezone postigao šest golova uz osam asistencija.