Povukao ga za jezik
23

De Boer kritikovao Mourinha zbog Rashforda, Portugalac žestoko uzvratio

Klix.ba
Bez obzira na to kakve rezultate bilježe njegove ekipe, jedno je sigurno - sa Joseom Mourinhom nikada nije dosadno.

Nakon što je tokom sezone vodio verbalne duele s menadžerom Chelseaja Antoniom Conteom u kojima su padale izuzetno teške riječi, danas je Posebni ušao u sukob s Frankom de Boerom. Istini za volju, ovaj put ne svojom krivicom.

Naime, holandski nogometni stručnjak je u analizi utakmica koje su odigrane za vikend za BT Sport izjavio da je "šteta što Marcus Rashford igra u Mourinhovoj ekipi".

"Šteta što je Rashfordov trener Jose Mourinho. On je engleski igrač i treba mu minutaža, a Mourinho ne daje dovoljno prilika mladim igračima jer mu je bitan samo rezultat. Kod njega ako odigrate jednu ili dvije loše utakmice, on vas odmah baci na klupu. Rashford je pravi igrač, mlad je i treba igrati", rekao je De Boer.

Naravno, Portugalčev odgovor nije trebalo dugo čekati.

"Čitam neke izjave najgoreg trenera u historiji Premiershipa Franka de Boera. Kaže kako je šteta da Rashford igra za mene jer ja želim pobjeđivati. Pa, da igra za De Boera izgubio bi svaku utakmicu jer je on, da vas podsjetim, izgubio sve utakmice u Premiershipu. Ja želim sve najbolje Marcusu, a moram pohvaliti trenere u omladinskim kategorijama koji su mu pomogli da postane ovakav igrač, te mom prethodniku Louisu van Gaalu koji mu je prvi pružio priliku u prvom timu", rekao je Mourinho.

De Boer je vodio Crystal Palace u prva četiri meča Premiershipa ove sezone u kojima je upisao sve poraze i odmah je dobio otkaz.