Održana vanredna Skupština
0

Davud Zahirović novi predsjednik FK Sloboda

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv (Darko Zabuš/Fotoservis)
Foto: Arhiv (Darko Zabuš/Fotoservis)
Na vanrednoj Skupštini FK “Sloboda” Tuzla, za novog predsjednika Upravnog odbora imenovan je Davud Zahirović, vlasnik farmaceutskog preduzeća "Bosnafarm".

Svih 16 prisutnih skupštinskih delegata glasalo je za njegovo imenovanje, a Zahirović se obavezao kako će vrlo brzo dostaviti imena kandidata sa kojima će sarađivati u Upravnom odboru.

Uporedo sa njegovim imenovanjem, za potpredsjednika Skupštine izabran je i Milenko Mandušić. Kada je riječ o predsjedniku Skupštine Bahrudinu Bajramoviću, on nije prisustvovao današnjem vanrednom zasjedanju, a za srijedu od 17 sati zakazano je novo vijećanje sa samo jednom tačkom dnevnog reda – glasanje o povjerenju predsjedniku Bahrudinu Bajramoviću.

Inače, vanredna Skupština je održana na ivici kvoruma. Od 31 delegata u zakazano vrijeme u Kongresnoj dvorani hotela Tuzla bilo je tek 14. Naknadno su pristigla još dvojica, pa je zasjedanje održano sa skoro 50-ak minuta zakašnjenja.

Na kraju se Zahirović zahvalio na povjerenju, istaknuvši da voli Slobodi i da mu je čast što je predsjednik kluba koji je dugi niz godina svojevrsni sportski brend Tuzle.