Nogomet
0

Davor Šuker dobio novce od Atletico Madrida

FENA
Nakon što je Barcelona obećala igračima Real Mallorce nagradu od čak dva miliona eura ukoliko zaustavi Real Madrid u posljednjem kolu Primere, španjolski mediji prisjetili su se niza sličnih slučajeva. U jednom je sudjelovao i najbolji napadač u historiji hrvatske reprezentacije Davor Šuker.

Bivši napadač "Vatrenih" je u razgovoru za španjolsku Marcu, a njegovu izjavu je prenio i britanski Reuters, priznao kako su 1996. godine on i njegovi suigrači u Sevilli dobili stimulaciju od Atletico Madrida da zaustave Barcelonu.

"U moje vrijeme također su postajale stimulacije. Dok sam bio član Seville dobili smo bonus od Atletico Madrida da zaustavimo Barcelonu i to smo uspjeli, a Atletico je te sezone bio prvak," priznao je bivši napadač Osijeka, Dinama, Seville, Real Madrida, Arsenala, West Ham Uniteda i TSV 1860 Munchena.

U španjolskom nogometu je dozvoljeno novčano poticati klubove u borbi protiv treće strane, no zabranjeno je stimulirati izravne suparnike. Tako Barcelona ima pravo stimulirati igrače Mallorce, dok to Realu zabranjeno. "Kraljevski klub" može nagraditi protivnika Barcelone.

"Nema ništa loše u stimulacijama ako su namijenjene za pobjedu. Bilo bi vrlo loše kada bi netko dobio novac za poraz. Takvima je mjesto u zatvoru, jer bi to moglo uništiti nogomet," kazao je Šuker, te dodao: "Bonusi postoje jedino u Primeri, igrao sam u Engleskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj i nigdje ne postoji takva stimulacija klubova," zaključio je Šuker.