Španski mediji
12

David Villa spreman na posudbu do kraja sezone u Juventus

Totalsport
David Villa
David Villa
David Villa, 31-godišnji nogometaš Barcelone i jaka napadačka opcija u španskoj reprezentaciji, spreman je za odlazak iz Katalonije. Nova bi njegova destinacija trebala biti Juventus.

I ranije se spominjao ovaj prelazak, a potenciraju ga ove sedmice opet španski mediji koji napominju da je sasvim blizu realizacije posudba ovog igrača u Juventus do kraja sezone.

U ovo vrijeme, prošle godine, Villa se teško povrijedio tokom Svjetskog klupskog prvenstva, te je zbog jake frakture tibije izvan nogometnih travnjaka proveo osam mjeseci. Kada se vratio nogometu više nije imao zagarantirano mjesto u startnoj postavi Barcelone i tu su počeli problemi. Čak se pisalo o svađama s Messijem i trenerom Vilanovom, ali je Villa uspio postići pet pogodaka u 11 nastupa u Primeri.

No, i sam je najavio da nema ništa protiv odlaska, barem privremenog iz Barcelone, a Juventus bi mogao biti idealno odredište jer se torinska ekipa nalazi u osmini finala Lige prvaka, u borbi je za naslov prvaka Italije (tačnije odbranu naslova), a i tom klubu treba jedan kvalitetni strijelac, što Villa upravo jest.

Španski mediji najavljuju da bi se više o ovom poslu moglo saznati nakon ovog vikenda, kada će u Primeri uslijediti kratka zimska pauza.