Engleski mediji
0

David Silva u Manchester Unitedu?

Totalsport
Iako je menadžer Manchester Uniteda već nekoliko puta naglasio kako ovo ljeto više nema namjeru dovoditi pojačanja, u engleskim se medijima pojavila informacija da su “crveni vragovi” zainteresirani za Valencijina nogometaša Davida Silvu.

Mladi veznjak (23) je posljednjih sedmica bio jedna od glavnih tema brojnih špekulacija o transferima, ali početak avgusta je dočekao u svom dosadašnjem klubu. Hoće li tu dočekati i kraj mjeseca, znat će se uskoro, a sudeći prema News of the Worldu, lako bi mogao osvanuti na Old Traffordu.

Valencia je upala u finansijske poteškoće, a jedan od izlaza bi mogla biti prodaja Davida Ville ili Davida Silve. Budući da Villu nisu uspjeli transferirati ni u Real Madrid, ni u Barcelonu, čini se da bi im spas ipak mogao donijeti Silva. Manchester United će u srijedu u prijateljskoj utakmici ugostiti upravo Valenciju i pretpostavlja se da bi upravo tada mogli početi pregovori oko španjolskog reprezentativca.

News of the World piše kako će engleski prvak morati izdvojiti najmanje 29 miliona eura, no to za Fergusona ne bi trebao biti problem budući da u ovom prelaznom roku nije potrošio previše novca, a od prodaje Cristiana Ronalda je zaradio 94 miliona eura.

Za Silvu, inače, već duže vrijeme zanimanje pokazuje i njegov sunarodnjak Rafael Benitez, menadžer Liverpoola.