Oporavio se od povrede
13

David Silva spreman za gradski derbi protiv Uniteda

Totalsport
David Silva
David Silva
Jedan od najboljih igrača aktuelnog prvaka engleske nogometne lige Manchester Cityja, David Silva, oporavio se od povrede i konkurirat će za susret 15. kola protiv velikog gradskog rivala Uniteda.

Silva je izbivao s posljednje utakmice ove sezone u Ligi prvaka i sramotne predstave engleskog prvaka u Dortmundu protiv Borussije (poraz 1-0). Razlog je bila povreda zadnje lože, koja je sada, tvrdi menadžer Roberto Mancini, stvar prošlosti.

"David Silva je spreman i igrat će protiv Uniteda", rekao je na uvodu u konferenciju za novinare, te je nastavio s najavom najvećeg gradskog derbija.

"United je bolji od nas u ovome trenutku. Prošle smo sezone dobili prvi derbi sa 6-1 i to je možda bilo ključno za osjavanje naslova. Cijeli mentalni sklop nam se promijenio nakon te utakmice. No, ovoga puta imaju tri boda više od nas i još su jači nego prošle godine (op.a. dovođenje Kagawe i Van Persieja)", veli Mancini, koji nije previše zabrinut činjenicom što je već na polovini sezone njegova ekipa ispala iz svih evropskih takmičenja.

"Ne osjećam pritisak. Ponosan sam na ono što smo napravili u posljednje dvije sezone. Kada gradite novu ekipu normalno je da naiđete na poteškoće s vremena na vrijeme. Gubili smo važne utakmice u Ligi prvaka i to je normalno", smatra Mancini.