Emotivan trenutak
324

David Silva izveo sina na teren nakon što je dječak pet mjeseci proveo u bolnici

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Kada razmotrite lične probleme koje je David Silva imao tokom prošle sezone, onda se može reći da je Španac pružio nevjerovatne partije za klub i državu.

Silva je često morao posjećivati Španiju i vraćati se u Englesku zbog preranog rođenja svog sina Matea, a City je jednom od svojih ključnih igrača dozvolio da odsustvuje određeno vrijeme. To je bio period kada je propustio ključne utakmice, ali klub i menadžer Pep Guardiola su insistirali da je porodica na prvom mjestu.

Španac je u maju sina napokon odveo kući nakon pet mjesec provedenih u bolnici.

Propustio je šampionsku proslavu Cityja u Manchesteru tog ponedjeljka, ali sigurno da je u svojim rukama imao sve ono što čovjek može poželjeti u tom trenutku.

"Napokon idemo kući! Bit ćemo vječno zahvalni nevjerovatnom timu pedijatrijske klinike i osoblju bolnice Casa de Salud za profesionalizam i ljudski tretman koji su pokazali u proteklih pet dugih mjeseci. Samo vam se želim zahvaliti", napisao je Španac na svom Tiwtteru nakon što je odveo sina kući.

Sada, na početku sezone u Premiershipu, Silva je doveo svog sina na teren Etihada prije utakmice protiv Huddersfielda.

Silva je stajao s Mateom i na klupskoj fotografiji, što je stvarno specijalan trenutak za kompletnu Silvinu porodicu i sve koji su ga podržavali proteklih mjeseci.